Ποιά ΕίμαιΟνομάζομαι Αλεξάνδρα Κορδόση και είμαι Ψυχολόγος  / Ψυχοθεραπεύτρια. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό μου και το χώρο στον οποίο εργάζομαι στη κατηγορία "Ο Ιστότοπός Μου".

Το ενδιαφέρον μου για τη Ψυχολογία ξεκινάει από την εφηβική μου ηλικία όταν το μυαλό μου άρχισε να με βοηθάει να κατανοήσω τα παράδοξα που συμβαίνουν στη ζωή! 

Εξετάζωντας τη ζωή από την οπτική της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας, απέκτησα την ικανότητα να βάζω σε λέξεις  πολλές από τις ψυχολογικές διαδικασίες που  συμβαίνουν μέσα μας, όπως είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας,  αλλά και μεταξύ εμάς και των άλλων, όπως είναι οι σχέσεις μας.

Περισσότερο όμως, το πάθος μου για τη ψυχολογία αναπτύχθηκε από τη εξέταση της ζωής μέσα από τα προσωπικά μου βιώματα και τα βιώματα των θεραπευόμενων μου. Οι σύνθετες και έντονες εμπειρίες της ζωής μου και αντίστοιχα το πλήθος των συναισθημάτων μου, μου δίδαξαν τα μεγαλύτερα μαθήματα. Είμαι ευγνώμων επίσης στους πελάτες μου, που όπως λέει και ο ψυχαναλυτής D. Winicott, "με πλήρωσαν για να με διδάξουν".

Άλλωστε οι θεωρίες, μας βοηθούν να κατανοήσουμε ή και να αισθανθούμε κάποια πράγματα, η προσωπική εμπειρία μας όμως, μας επηρεάζει σε κάθε επίπεδο: βιολογικό, νοητικό, συναισθηματικό,  συμπεριφορικό και πνευματικό. Οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους είναι ένα τέτοιο πεδίο όπου όλες αυτές οι πτυχές μας αλληλεπιδρούν με αυτές κάποιου άλλου. Εκεί λοιπόν, στο ενδιάμεσο μεταξύ δύο ανθρώπων, μπορεί να δημιουργηθεί κάτι νέο, ή να αλλάξει κάτι παλιό. Αυτός είναι και ο πλούτος της θεραπευτικής σχέσης.

"Όλα έχουν εξιχνιαστεί εκτός από το πώς να ζεις" (J. P. Sartre)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Αλεξάνδρα Κορδόση
Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια (MA, BSc., Pg.Cert.)
Διεύθυνση:Καραϊσκάκη 18, Ν. Ψυχικό, 15451, Αθήνα
Τηλέφωνο:210 6778233
E-mail:alexa.kordosi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου